Creatief programmeur en grafisch ontwerper uit Utrecht: Aleksander Schakel

De digitale wereld

In 1983 ben ik geboren, vlak voordat de computer zijn intrede deed in de huishoudens. Na een eerste laptop met oranje monochroom scherm en een tweedehands 386, kocht ik rond 1995 mijn eerste Intel Pentium 75. Rond die tijd zat ik regelmatig in de computerhoek van de plaatselijke bibliotheek om daar (gratis) het internet te verkennen en programmeerervaring op te doen met Quickbasic. In 1997 begon ik met het maken van mijn eerste websites en drukwerk. In 2001 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel.

Achter de computer

Veel tijd breng ik achter de computer door, omdat de vormgeving en techniek die ik maak voornamelijk digitaal is. Daarnaast ben ik ook fan van mijn kladblok, waarin ik aantekeningen maak en de eerste opzet van een project schets. Zo kan ik snel verschillende mogelijkheden op een rij zetten en overleggen met jou hoe alles er uit komt te zien.

Geen vast kantoor

Ik heb geen vast kantoor en ben graag onderweg. Ik werk vanuit Utrecht, maar probeer ook inspiratie op te doen door te werken op flexplekken in Rotterdam, Amersfoort en Amsterdam. Soms ga ik naar het buitenland, dan neem ik mijn werk mee. Ik heb geen rijbewijs en reis altijd met het openbaar vervoer. Dit bevalt tot nu toe prima en als ik naar een klant een half uur moet longboarden, omdat de trein niet dichterbij komt, vind ik dat geen probleem.

Maatwerk

Ik focus mij het liefst op maatwerk. Wij bedenken samen wat er gemaakt moet worden en dan ga ik aan de slag. Een maatwerk project betekent ook dat ik verwacht dat jij betrokken bent bij het project, zowel in het begin als bij het testen en bij de oplevering. Verder werk ik voornamelijk met mijn eigen beheersysteem, die ik ontwikkel vanaf 2004. Hier draaiden inmiddels meer dan 100 grote en kleine websites op.

Onze wereld

Ik kijk graag naar documentaires zoals Tegenlicht, 2DOC en 3DOC om op de hoogte te blijven van de wereld waarin we leven. Om maatschappelijk betrokken werk te doen heb ik sinds 2012 een zijproject gestart, genaamd: The International Webman. Hiermee help ik vrijwillig mee aan digitale projecten op een inspirerende locatie ergens ter wereld. In 2013 was ik in Uganda en in 2014 werkte ik in Malawi. Bekijk de website hier. Verder werk ik graag aan sociale projecten zoals: de Sociale Kruidenier, Petje Af en Stiching Move.

Samenwerken

In de afgelopen jaren heb ik samengewerkt met toffe zelfstandig ondernemers en bureaus in de creatieve sector. Samen met hen maak ik mooie dingen.

Aline Geeft Vorm

Vormgever

Carnero Mediadesign

Bureau

Blueboost

Vormgever

Communicatiehaven

Commmunicatiebureau

Leon Römer

Illustrator

Twelve Photographic

Fotograaf

immits

Communicatiebureau

Pixelkaiju

Illustrator