creatieve communicatie

Incidenten zijn niet normaal. Melding doen is belangrijk.

We blijven onszelf

Project

Het COC Midden Nederland en Art. 1 Midden Nederland doen onderzoek komen op voor de belangen van mensen. Art. 1 doet dat in de breedste zin van het woord Discriminatie en het COC legt de focus vooral op de gelijke rechten voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders, interseksuelen, queers en anderen (LHBTIQ+’ers).

Samen willen zij graag onderzoeken hoeveel discriminatieincidenten er voorkomen in de regio Utrecht.

Resultaat

Na een brainstormsessie hebben wij ons gebogen over de missie en de visie. Ofwel de 'branding in woord'. Daar is de naam We blijven onszelf uit voortgekomen. Omdat we de website niet suf wilde maken, hebben we gekozen voor een chat-omgeving waar de melder de melding kan doen aan de hand van een aantal korte vragen.

Concept + Branding + UX + Huisstijl + Website + Drukwerk

Persoonlijke feeling

We wilde wegblijven bij het 'zoveelste' contactformulier op een website. Door de avatar te laten praten en een animatie mee te geven voelt het meer alsof je tegen iemand praat. Daarnaast kan op de website 'jouw eigen' avatar worden gekozen. De website onthoud je keuze en wanneer je dus opnieuw melding gaat doen, zie je je eigen avatar terug.

Melden heeft nut

Als er niks met incidenten wordt gedaan, is de kans groot dat mensen uit de LHBTI+-gemeenschap (onbewust) hun gedrag aanpassen om te voorkomen dat ze te maken krijgen met incidenten. Dat betekent dat zij niet zichzelf kunnen zijn. Door te melden, kan er wat aan de incidenten worden gedaan. Zo kunnen mensen uit de LHBTI+-gemeenschap zichzelf blijven.

Opzoek naar zoiets?

Neem contact op, klik hier