Grafisch ontwerper uit Utrecht

Een logo en huisstijl
voor een passende uitstraling

Balans en toepasbaarheid vormen de basis


Een logo en huisstijl vormen de basis voor de uitstraling van jouw bedrijf. Ik geloof niet in het 'beste' logo, omdat er veel opties en keuzes zijn. Kiezen tussen miljoenen kleuren, duizenden lettertypen en ontelbaar veel combinaties van vormen is lastig. Ik ga op zoek naar balans tussen deze elementen om een passende, sprekende en lang houdbare huisstijl te creëren.

Werkwijze

Na ons eerste gesprek ga ik aan de slag en ontwerp ik een aantal schetsen. Dit is het uitgangspunt om verder te schetsen en aanpassingen te maken om te werken naar een eindresultaat. In het ontwerp houd ik rekening met jouw doelgroep. Een vorm kan nooit fout zijn, als iets niet in de smaak valt dan is dat handig om te weten. Uit mijn ervaring werkt dit prettig, omdat we op deze manier samen de huisstijl en het logo ontwerpen.
1. We beginnen met schetsen en gaan op zoek naar iets wat goed voelt...
Beginnen bij het begin, de eerste schetsen van een huisstijl

Uitwerking

Aan het eind van het traject hebben we een aantal bruikbare elementen die samen de huisstijl vormen. Dit zijn een beeldmerk en/of een typografisch logo en verschillende grafische elementen, lettertypen, kleuren die samen de huisstijl vormen. De huisstijl zal worden vastgelegd in een huisstijlhandboek(je).
2. Na de schetsen ga ik digitaal verder...
De vormgeving zal later in het traject digitaal worden uitgewerkt tot een huisstijl

Resultaat

Uit het huisstijlhandboek kan worden opgemaakt hoe een website,folder,poster of ander drukwerk er uit zou moeten zien. Zo ontstaat een consistente huisstijl, die door elke vormgever die verder met de huisstijl zal werken kan worden toegepast.
3. Uiteindelijk ontwerpen we samen een huisstijl voor alle doeleinden...
Huisstijl elementen en drukwerk in de praktijk