Kleine webshop of online bestelformulier voor online verkoop

Een webshop starten?
Er zijn verschillende mogelijkheden..

Elke mogelijkheid heeft voor- en nadelen


Uit ervaring weet ik ondertussen dat er van alle kanten wordt gesmeten met termen als je op zoek bent naar een ontwerper / bouwer / adviseur voor een webshop. Door alle 'do it yourself' (DIY) websites en bedrijven die webshops aanbieden in abonnementsvorm lijkt het allemaal zo eenvoudig. Maar dit is blijkt vaak schijn.. en schijnt bedriegt. Dat is zonde; dat wil je niet..

Waar te beginnen?

Als je wilt beginnen met online verkoop is het belangrijk om te beginnen bij het begin. Wat ga je verkopen, wie is je doelgroep en waar zit jouw doelgroep? Ik heb al zoveel webshops voorbij zien komen van klanten die gewoonweg te gemakkelijk dachten over online verkoop. Online verkoop is net zo moeilijk als verkoop vanuit een fysieke winkel. Hou dus goed voor ogen wie je doelgroep is, wat je verkoopt en hoe je je doelgroep bereikt.

Let ook op allerlei consumentenregeltjes in de wet t.a.v. online verkoop, zoals terugstuurbeleid, algemene voorwaarden etc...

Schrijf een bussinessplan voor je online verkoop.
Een goed plan is de basis van je webwinkel

Opzetten webshop: software

Je hebt software nodig voor je webshop, de software is je winkel. Er zijn verschillende opties:
  • 1. Een webshop op een open-source systeem
  • 2. Gebruik van webshopsoftware met een abonnement
  • 3. Een maatwerkbestelformulier
Alle drie deze opties zijn in principe goed, maar ze hebben wel verschillende voor- en nadelen. Om een lang verhaal kort te maken zet ik de belangrijkste verschillen even onder elkaar. Voor advies kan je altijd mailen naar aleks@finally.nl.

Okay, daar komen ze...


Zorg dat je een goede keuze maakt, laat je niet gek maken door alle aanbiedingen die je krijgt.
Ik ben een voorstander van klein beginnen en groeien...

Geen gezeik

Zorg dat je een goede keuze maakt, zodat je niet voor onverwachte problemen komt te staan in de toekomst. Laat je niet leiden door de goedkope prijzen, maar laat je ook niet gek maken door te hoge prijzen. De webshop software is de basis. Ga er niet 'te veel' op bezuinigen. Je wilt dat de webshop goed werkt, uit te breiden is , meegroeit. Het is tenslotte je winkelpand, de etalage, het personeel, het voorraadbeheer en de administratie in 1.