Meer informatie over domeinnaam, hosting, mail en SSL certificaten

Je website heeft op internet
een adres en schrijfruimte nodig

Keuze genoeg!


Om een e-mailadres te maken en je website daadwerkelijk bereikbaar te maken op internet heb je een domeinnaam en hosting nodig. Vroeger was dit voornamelijk een .nl domeinnaam en werden mailadressen als info@domeinnaam.nl gebruikt, maar tegenwoordig zijn er honderden verschillende 'extensies' zoals .nu, .com en .biz, maar ook .restaurant, .amsterdam en .xxx.

Kort en krachtig

Neem een voor de hand liggende domeinnaam. Kort en bondig is fijn en het uiterlijk is ook belangrijk. Zelf had ik altijd www.finallymedia.nl maar toen ik op een gegeven moment de mogelijkheid had om www.finally.nl over te kopen heb ik dat gedaan. Dit vind ik zelf mooier en het is korter. Zelf gebruik ik mijn naam voor mijn mailadres, modern en persoonlijk: aleks@finally.nl

SSL Certificaat

Beveiliging is belangrijk en daarom wordt het steeds belangrijker om een SSL certificaat toe te voegen aan je website. Dit certificaat zorgt ervoor dat je een groen slotje voor je URL krijgt. De bezoeker van je website weet dan dat informatie die heen en weer gezonden wordt beveiligd en gecodeerd is. Dit ziet er goed uit, geeft vertrouwen bij de bezoeker en Google vindt het ook fijn.
Een SSL certificaat is belangrijk

Beheer & Kosten

Voor klanten kan ik de domeinnaam en hosting in orde maken en beheren. Ik werk niet met hosting-pakketten (zoals je vaak ziet), maar je krijgt wat je nodig hebt. De server staat in een datacenter in Steenbergen. Ik zorg ervoor dat je website werkt en dat er backups worden gemaakt. Uiteraard krijg je e-mailadressen die je wilt en kan je die ophalen met jouw programma zoals Outlook, Mail of Gmail. Ik kan helpen met het instellen van je mailprogramma.
  • Voor een domeinnaam zijn de kosten voor een .nl of .com domeinnaam inclusief hosting, mail en backups €33,00 per jaar, andere extensies op aanvraag
  • Een extra .nl of .com domeinnaam koppelen kost € 12,00 per jaar, andere extensies op aanvraag

  • Voor SSL gebruik ik Let's Encrypt. Dit certificaat is gratis in gebruik. Ik reken voor het koppelen eenmalig €17,50
* Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW. Meer tarieven vind je op deze pagina, klik hier